-memorable moment-

Monday, August 30, 2010

The truth is :

ARLECCHINO is HARLEQUINE.. :)

Malam Ambang Merdeka!

Alhamdulillah dan Tahniah diatas kejayaan yang diperoleh sahabatku yang sorang ni. Tiada kata yang dapat ku ungkap dalam melahirkan rasa seronok dan indahnya malam Merdeka aku kali ini. selalu tak rasa sangat. Tapi, kali ni semangatnya sangat-sangat berbeza. Aku bersyukur dan bangga kerana setelah bertimpa-timpa masalah yang dihadapinya, akhirnya..senyuman terukir juga dibibirnya. Walaupun pada mulanya aku sangat risau akan kerutan dari wajah yang membimbangkan, akhirnya berakhir juga dengan senyuman puas yang penuh dengan rasa syukur dan ikhlas. Berbaloi juga hasil usahanya yang tak pernah kenal erti penat, lelah dan masalah. Aku bersyukur dikurniakan seorang sahabat yang sangat aku kagumi. 


Ramai juga rakan-rakan seperjuangan yang mengeluh penat, tetapi tetap sabar dalam meneruskan perjuangan. 'bukan salah pengarah projek..yang lain tu ha. Dia ok jer!' itu yang dapat ku dengar dalam keluhan rakan-rakan yang lain. Almaklumlah bulan puasa la katakan.. Allah nak menguji iman.. :) Aku teruja dengan sokongan rakan-rakannya. Baik dari semua sudut. cumanya aku terkadang kesian dan entahlah bila tengok semua orang kehulu-kehilir membuat tugasan, dan aku hanya duduk diam dan menanti arahan. :( walaubagaimanapun, aku bersyukur kerana menjadi salah seorang yang terlibat dalam menjayakan Malam Ambang Merdeka ini walaupun aku tahu kerja dan tugas ku tidaklah seberapa kalau nak dibandingkan dengan rakan-rakannya yang lain. Terima kasih sahabat kerana menarik aku sama dalam membantu kamu untuk menjayakan hari mu. Apa-apa pun, inilah hari yang paling bermakna buatku. Betapa ramainya rakan-rakan yang berada disampingmu.. terdetik juga dikati ku yang kau benar-benar disenangi dan dihormati. Rasa segan pun ada juga bila melihat golongan-golongan rakan-rakan kau yang sangat komited dalam tugasan dan arahan yang diberikan. kerdil aku disitu melihat kerja mereka.
Dalam penat, ada senyum.
Dalam letih, ada tawa
Dalam marah, ada bahagia. :)


Si Pengarah projek ni.
Rendah dirinya masih ada. Adab sopannya masih terjaga. Cukup sifatnya sebagai seorang pemimpin yang wibawa. Ya Allah, kau peliharalah sahabatku ini agar hidupnya sentiasa diberkati oleh-Mu. Semoga apa sahaja yang dilakukan, sentiasa mendapat keredhaan-Mu, Ya Allah.. 
InsyaAllah..
hanya doa yang dapat kupanjat dalam memastikan sahabatku ini berada di dalam berkat hendaknya. Semoga kau sentiasa menjadi pemimpin yang berjaya di dunia dan akhirat kelak.

Tahniah sekali lagi buat sahabatku yang sorang ni.  :)
Untuk pertama kalinya kau merdekakan aku dengan semangat kebebasan yang sebenar. 
Terima kasih. 


-pagi, setelah selesai malam ini-